Најаве Акција

Претрага сајта

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

×

Грешка

[OSYouTube] Alledia framework not found
Водич: Sanja Jakovljević
Место одржавања: Uvac

Uvac, dva najlepša vidikovca, kajaci, brodići...

Stvaralački genije prirode je definitivno pokazao svu svoju magičnost oblikujući Specijalni rezervat prirode Uvac. Nalazi se između planina Zlatar i Javor, a kraški teren na kome se prostire je zaslužan za stvaranje brojnih jama i pećina. Najpoznatija je svakako Ledena pećina do koje je moguće stići samo čamcem. Rezervat je stanište preko 100 vrsta ptica među kojima počasno mesto pripada, gospodaru visina, beloglavom supu. Sam kanjon reke Uvac, koja se kreće vijugavim meandrima, ostavlja bez daha i reči. Uvac se ne može rečima opisati niti naslikati, mora se doživeti.

Kanjon Uvca je jedan od najslikovitijih predela Srbije, eko oaza i prirodni rezervart. Kanjon Uvca razdvaja dve „zlatne“ planine: Zlatibor i Zlatar. Tok reke je dug oko 100 km, a jednim delom prolazi kroz ovaj čuveni kanjon u kom reka gradi slikovite meandre koje možete posmatrati sa strmih litica u okolini ili direktno sa reke, plovidbom čamcem.

Program izleta je fleksibilan i svako može izabrati šta mu najviše odgovora da ponese kao nezaboravnu uspomenu i iskustvo.

Sa noćenjem ili bez, sa kajakom ili bez, sa brodićem ili ne, sa oba vidikovca ili samo jednim. Izbor je na tebi.

Smeštaj na samoj obali ili što bliže Ili bez smeštaja. 

*Vožnja do Uvačkog jezera u trajanju od oko 3,5h (Vozimo se novim autoputem......dolazimo do Kanjona, do smeštaja ili kreće pešačka, kajak, brodić tura. Sve vreme imamo živopisan pogled na kanjon do velikih stena, gde se gnezde Beloglavi supovi - orlovi lešinari.... Zatim nastavljamo po livadama sa prelepim vidikovcima da bi došli do vrha Molitva 1.246 m odakle je nezaboravan pogled na meandre reke Uvac, sa drvenom terasom koja je zabeležena na svakoj fotografiji (kada se pomene Uvac);

*Posmatranje orlova/beloglavih supova i drugih ptica na gnezdima i u letu;

* Ukupno hodanje će biti lagano i iznosiće oko  7km/ 14 km/ 20 km i ukupna visinska razlika oko 300/600 metara.

Kotizacija je 3500 dinara.

PSD Kopaonik,Beograd, pomoćnik Rajko Jakovljević, tel 060/387-0123, ili e-mail:rajkojakovljevic@yahoo.com Važe sva pravila planinarske organizacije i distance naročito u zatvorenom prostoru.

Листа електронске поште за Планинаре