Планинарске новости

Претрага сајта

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Датум: 20.09.2020
Водич: RADOVAN VUČKOVIĆ
Место одржавања: POTOS, GRČKA
 464131a32be92db1eb03bd70266fdd38 L nmkn kln   
                           VILA SOTIRIS                                                              VILA  HRISTOS
         
.....
         PLANINARSKO-SKIJAŠKO  DRUŠTVO "KOPAONIK", BEOGRAD
                                                   ORGANIZUJE PLANINARSKI IZLET NA
                                    TASOS          
                               IPSARION ( 1204 m)- TASOS 20.09. - 1.10.2020 g.
PLAN AKCIJE :
.
Smeštaj u vili  SOTIRIS  i  HRISTOS u centru Potosa na 2 minuta pešice od obale. Vile imaju  trokrevetne i četverokrevetne studije , sa terasom.
.
DSC 0114 3
.
Uspon na najviši vrh ostrva Tasos - Ipsarion 1204 m, ukupno 15 km sa usponom od Potamije do vrha i nazad za nekih 7-8 časova pešačenja , sa visinskom razlikom u penjanju i spuštanju po 1100 m.
Brdske ture oko Potosa gotovo svakodnevne u trajanju 4-6 časova.
Raspored hodanja i izleta po danima biće naknadno objavljen.
 images 4 images 2 1
.
Slobodno vreme provodi se na plaži.
Polazak iz Beograda je 20.09 u poslepodnevnim časovima.
Povratak iz POTOSA je 01.10. u poslepodnevnim časovima, a dolazak u Beorad je 02.10. u jutarnjim časovima. Ukupno 10 noćenja.
CENA:  120 eura u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS.
Cena obuhvata prevoz od Beograda do Potosa i nazad, trajekt u odlasku i povratku , smeštaj u vili Sotiris i Hristos.
Cena ne obuhvata boravišnu taksu (oko 5 eu) i putno zdravstveno osiguranje za sve dane (za one koji ga po nekom osnovu imaju nije potrebno samo ponesite polisu, ostali se mogu grupno osigurati jer je povoljnije), kao i prevoz na uspon na Ipsarion (oko 10 eu) za one koji idu.

U slučaju otkazivanja, akontacija se vraća do 01. septembra 2020. godine. Posle ovog termina novac se vraća samo uz pronađenu zamenu onoga ko otkazuje planirani izlet.

Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta po povoljnim cenama (obilazak ostrva sa svim značajnijim turističkim sadržajima sa turističkim vodičem i slični sadržaji po unutrašnjost ostrva).
Redosled prijavljivanja određuje izbor studija i raspored sedenja u autobusu.
Akontacija pri prijavi 40 eura (neophodna zbog rezervacije smeštaja). Ostatak moguć na više mesečnih rata. Celokupna isplata na 15 dana pre polaska.
Svi studiji su sa opremljenom kuhinjom, kupatilom, TV-om, klima uređajem (uključen u cenu), internetom. Posteljina i peškiri se menjaju na 5 dana.Broj mesta je ograničen.
.
                         nghtr  vcdd
..
OPREMA: planinarska, dobre cipele jer je podloga kamenita, zaštita od kiše i sunca. Obavezna odeća i oprema za plažu.
Obavezno poneti pasoš sa važenjem 3 meseci od poslednjeg dana boravka u inostranstvu, overenu zdravstvenu knjižicu i planinarsku legitimaciju sa markicom za 2020. godinu, putno zdravstveno osiguranje.
NAPOMENA;
Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost u skladu s Pravilnikom o bezbednosti PSS.
Prijava i uplata akcije: utorkom na sastanku PSD Kopaonik od 19.00 do 20.00 č. kod Radovana Vučkovića, mob.telefon 063/327458, email:  vucko 60@gmail.com  Sastanci se održavaju u sali Udruženja Milutin Milanković, Pop Lukina 1B.
Vodič zadržava pravo da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan. Definitivni plan polaska i povratka, kao i aktivnosti na Tasosu biće objavljen nakon usaglašavanja sa turističkom agencijom.
                                                                                 Vodič: Radovan Vučković

Comments

Датум: 02.09.2020
Водич: Rajko Jakovljević
Место одржавања: Svajcarska, Italija

Švajcarska:Zermat- Materhorn 4.200m(za svakoga), glečeri, jezera,treking, najduži most, Venecija, muzički festival 02-07.9.2020.

Zermat je okružen sa 29 vrhova viših od 4.000 metara, ali je najpoznatiji po Materhornu, koji se nalazi na južnoj granici švajcarskoga kantona Vale i koji oduzima dah. To je slikovito mesto u kome automobili nisu dozvoljeni i smešteno je između najviših planinskih vrhova Švajcarske sa oko 400 km pešačkih staza. Materhorn (Monte Červino) je planinski vrh Peninskih Alpa, koji se uzdiže poput nedokučivog monolita iznad grada u kome se susreću planinari iz čitavog sveta. Tokom leta ovde dolaze ljubitelji planinarenja i planinskog turizma, a tokom zime ljubitelji skijanja na Alpima. Iznad Cermata uzdiže se najviši vrh švajcarskih Alpa Difuršpic ili Monte Rosa 4.634 metara

PROGRAM AKCIJE:

1. dan: Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima, preko Italije ulazimo u Švajcarsku, usputne pauze.


2. dan: Stižemo na početnu tačku odakle krećemo ka tom čuvenom, pre dve godine otvorenom visećem mostu iznad klanca, 500 metara dužine. I stvarno je impozantan, jer sam imao tu čast da ga lično vidim i prošetam njime sa svojom grupom.(10 km, 600m/U/S). Posle ovog spektakla, spuštamo se istim putem i smeštamo u blizini. Apartman je prostran i namenjen za 9 osoba. Odmor i noćenje.

3. dan: Prevoz do centra Zermata i ulazimo u zupčasti voz, jer Gornergrat (3.089 m) nas čeka. To je jedno od onih mesta koje svako treba da poseti najmanje jednom u životu. Panorama planine i predivan pogled na Matterhorn i sve vrhove do Monte Rose (Dufourspitze) sa jedne i Mon Blana sa druge strane, su nezaboravni. Obavezna izrada roto fotografija i uživanje u jednom od najlepših panoramskih pogleda Evrope. U povratku živopisna staza nas vodi do jezera u kome se oslikava moćni Materhorn. Treking u dužini (12 km, 1.500m/S) km. Upoznavanje sa gradićem Zermat. Slobodne aktivnosti, muzički festivala , večera. Prevoz do smeštaja, noćenje.

4. dan: Posle doručka, prevoz do tačke odakle krećemo gondolom na Mali Matterhorn (3883m), a zatim planinarski snežni uspon. dotaći 4.200m, predstavlja moć i raskoš ovog divnog mesta, ali i ove specifične akcije. Ovo ski područije je otvoreno 365 dana u godini, jer se hvale da upravo u tom periodu imaju snega. Netreba ni sumljati, ipak su ovo najbolji tereni, kao i najviša žičara u Evropi. Najviša platforma u Alpima omogućuje panoramski pogled 360 stepeni i 38 vrhova preko 4000 metara, 14 glečera u francuskim, italijanskim i švajcarskim Alpima. Nastavljamo dalje. Imamo tri opcije. Prva: ka Breithornu (4164m), (6 km, 280m/U/S), Druga: ka Zermatu žičarom, Treća: ka Zermatu stazom (20km, 2.200m/S). Muzički festival. Odmor i noćenje.

5. dan: Pakovanje stvari i obilazak obližnjeg vodopada. Napuštanje ove kolevke skijanja, planinarstva, ali i raskošnog života. Nastavljamo put kroz Italiju (gde ako vreme dozvoli svraćamo u najveci tržni centar Palmanovu ili Venecija). Tu je odmor oko dva sata, usputne pauze i nastavljamo ka Srbiji.

6. dan: Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.


Poslednji termin za prijavu: do popune mesta.

Način plaćanja: dinarski po prodajnom kursu NBS, 50% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put.

Kotizacija: 290€ u cenu je uračunata usluga prevoza, svih putarina, vinjeta, 3 noćenja, boravišna taksa, trekinzi, vođenje i usluge vodiča, parkinzi, prevoz do različitih navedenih lokacija, taksi, kao i organizacioni troškovi puta.

Cena za vodiče (formalne i neformalne) različitih organizacija i udruženja na upit!

Zadržano je pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak).

Poneti: Pasoš, plan. knjižicu, osiguranje, novac (na upit)

Oprema: primerena programu i vremenskim uslovima, štapovi, kamašne. Usponi nisu opasni, ali zahtevaju po negde izdržljivost. Svu opremu i garderobu spakovati u ranac- obavezno. Obuća mora biti sigurna i dobro poznata od strane korisnika. Specijalizovana oprema na upit!

Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost u skladu sa pravilnikom o bezbednosti Planinarskog saveza Srbije.

Vođa je Rajko Jakovljević, Pd Kopaonik, Beograd, MB 410, tel 060/387-0123, ili

e-mail:rajkojakovljevic@yahoo.com. Važe sva pravila planinarske organizacije.

Comments

Датум: 22.08.2020
Водич: Rajko Jakovljević
Место одржавања: Mađarska

Mađarska je većim delom ravnica („Karpatski bazen“). Mađarsku na po pola deli moćni Dunav, druge velike reke su Tisa i Drava, dok na zapadu zemlje leži veliko jezero Balaton. Osim toga, Mađarska ima najveće termalno jezero na svetu, jezero Heviz.


Jezero Balaton je najveće jezero u Srednjoj Evropi. Dugačko je 77 km i široko od 4 do 14 km, nalazi se na 100 metara nadmorske visine, sa najvećom dubinom od 12 m (prosečna dubina je 3 m).

Najveći broj posetilaca je u period od juna do septembra, gde je prosečna temperatura vode 25° C. Po mnogo čemu liči na more, obale su uređene, a dno peskovito, plitko i postepeno se ulazi u vodu.


U potezu jugozapadnog Balatona se nalazi nekoliko neaktivnih vulkana, koji plene svojim atraktivnim izgledom, a poznato je da planinarenje na njih, bez obzira na njihovu relativno malu visinu, vrlo zanimljiv poduhvat.


Dan prvi. Polazak u večernjim časovima iz Beograda sa dve lokacije: Novi Beograd i železička stanica. Noćna vožnja preko Srbije i Mađarske.


Dan drugi. U jutarnjim časovima stižemo na severni Balaton gde smo i smešteni u blizini same obale Balatona. Prvi deo dana provodimo na plaži, a drugi u šetnji ovom regijom. Noćenje.


Dan treći. Planinarski dan. Vozimo se zapadnom obalom do imponzantnog i najprošaranijeg putevima vulkana Badacsony koji se na jugu obrušava u Balaton , te je sa svojih 438 m i najviši. Na samom vrhu je i velika drvena kula- vidikovac, a na strateškim mestima su takođe i dva vidikovca sa vrlo širokim pogledom.


Susedni vulkan Szentgyoergy (ili Sveti Jura) je najposećeniji. On se ističe ogromnim bazaltnim stenama na svojoj severnoj strani. Na najvišem mestu do kuda dolazi put je planinarski dom , dok je na ogoljenom vrhu odličan pogled unaokolo. U nadstrešnici ispod vrha je i potpisna knjiga. Visok je 415 m .


To su dva najviša vulkana. Tu je još nekoliko manjih, kao i dva, koji imaju stare gradove, Szigliget na samoj obali Balatona sa dobro očuvanim gradom i Hegyesd sa ruševinama.
Ovaj kraj Tapolca i Medence je i poznati vinogradarski kraj. Ovde uspeva autohtona sorta Szurkebarat. Sam kraj je vrlo posećen, a mađarsku gastronomiju, ne treba posebno predstavljati.


Mi ćemo se popeti na dva najviša vulkana sa ukupnih 14 kilometara i oko 500 metara pri usponu visinske razlike (toliko i u spustu) i obići neku od čuvenih vinarija. Mađari su prilično aktivni po pitanju odlaska u prirodu i poseti vinskih podruma, tako da uzećemo učešće i u tome. Vožnja do smeštaja. Noćenje.


Dan četvrti. Ujutro, napuštamo smeštaj, vozimo se zapadnom obalom . Ostavićemo dovoljno vremena da posetimo i okupamo u lekovitom i najvećem prirodnom termalnom jezeru na svetu, jezeru Heviz i po ko zna koji put se uverimo da su Mađari pravi uživaoci, u svakom trenutku odmora. Pauza za ručak i polazimo put Srbije i Beograda.

 

Polazak:

Polazak u kasnim popodnevnim časova od Plave Lokomotive (železička stanica) i opštine Novi Beograd 15 minuta kasije. Maršuta putovanja: Beograd – Kelebija – Balaton –Heviz – Kelebija – Beograd.

Cena:

U cenu je uračunata usluga prevoza, svih putarina, noćenja u smeštaju apartmanskog tipa, trekinzi, vođenje i usluge vodiča, parkinzi, prevoz do različitih navedenih lokacija, kao i organizacioni troškovi puta je 80 evra za 20 i više učesnika akcije. Ako bude manje učesnika akcije doplata je 15 evra. Prilikom prijavljivanja uplaćuje se akontacija od 50 evra. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, jer u protivnom novac neće biti vraćen.

.Oprema:

Za kupanje i planinarska oprema primerena vremenskim uslovima. Svaki učesnik nosi ličnu kartu, PASOŠ, zdravstvenu knjižicu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2020. godinu.

Hrana-voda:

Hranom i vodom se snadbevamo u marketima.

Povratak:

do 23 časa.

Rok za prijavu:

Do popune mesta.

Vođa akcije:

Rajko Jakovljević tel.: +381 60 387 0123

email: rajkojakovljevic@yahoo.com

​Napomene:

Vođa akcije zadržava pravo na izmenu plana akcije, ako to konkretna situacija nalaže.

SVAKI PLANINAR UČESTVUJE NA AKCIJI NA SOPSTVENU ODGOVORNOST

Comments

Датум: 06.08.2020
Водич: Rajko Jakovljevic
Место одржавања: Italija

Dva termina za grupu od 8 : 5.-9..6. 2020. i 6.-10. 8. 2020. godine

Dolomiti ili Dolomitski Alpi planinski je venac u Istočnim Alpima u Italiji. U avgustu 2009. godine, Dolomiti su proglašeni prirodnom svetskom baštinom UNESCO-a.

 

Za vreme Prvog svetskog rata, linija između italijanske i austro-ugarske vojske prolazila je kroz Dolomite. Nekoliko vrlo dugačkih staza vodi Dolomitima, zvanih "Alte vie" (i.e. visoke staze). Za prelazak takvih dugačkih staza, numerisanih od 1 do 8, potrebno je barem nedelju dana hoda zbog čega se na njima nalaze mnoga planinarska odmorišta.

PROGRAM PUTA:

1.dan Polazak iz Beograda sa parkinga opštine Novi Beograd i železničke stanice u ranim jutarnjim časovima časa. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica. Smeštanje u objektu, najverovatnije apartmanskog tipa u dvokrevetnim sobama. Slobodne aktivnosti- šetnja. Noćenje


2.dan Ujutru, posle doručka polazimo ka planinskom prevoju Sass Pordoi (2.242m) gde uzimamo gondolu do vrha Sasso Pordoi. Uživamo oko dva sata na vrhu, ili nastavljamo do vrha Piz Boe (3.152m), kratka pauza, povratak do gondole, ili spuštanje do prevoja planinarskom stazom do prevoja Sass Pordoi i vožnja do smeštaja na zaslužen odmor. Slobodno vreme, noćenje.


3.dan Ujutru, posle doručka, krećemo vozilom na lokalitet Tre Cime. Oni su verovatno jedno od najpoznatijih i najposećenijih planinskih grupa u Alpima. Predstavljaju meku za alpiniste različitih stilova, ljubitelje ferata, planinare zaljubljenike u nestvarno. Tu se nalazila i granica Italije i Austrije do 1919. godine, kao i poprište bojeva Italije i Austrougarske, gde ćemo i mi se uveriti u isto, jer će nam se na kraju naše pešačke staze ukazati tuneli i bunkeri minulih vremena. Dužina staze je 11km/ 400m. Ako je društvo raspoloženo i spretno obilazimo vodopad Fanes u botaničkom rezervatu prirode neverovatne lepote. Nastavak staze u dužini od 10 kilometara, zahteva i određenu spremnost i spretnost. U povratku obilazimo poznati grad zaljubljenika u skijaške sportove Kortinu di Ampeco. Tu je moguće organizovati večeru. Dolazak u smeštaj, slobodno vreme, noćenje.

4.dan Napuštanje smeštaja oko 10 časova, a prvi deo dana je namenjen odlasku u Trst i plaže na moru, gde polako rezimiramo utiske, ali i pripremamo za naš polazak ka Srbiji. Slobodno vreme za šetnju, kupanje i individualne aktivnosti što uključuje i šetnju ovim značajnim gradom. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Vožnja preko Slovenije i Hrvatske... sa usputnim zadržavanjima radi odmora i prelaska granica.


5.dan Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima na mesto polaska.


Način plaćanja: dinarski po prodajnom kursu NBS, 50% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put.

 


KOTIZACIJA : 240 €
(u cenu je uračunata usluga prevoza, svih putarina, vinjeta i dozvole za pojedine zemlje, 3 noćenja, boravišne takse, trekinzi, vođenje i usluge vodiča, parkinzi, prevoz do različitih navedenih lokacija u toku 5 dana, kao i organizacioni troškovi puta).

CENA NE OBUHVATA:

• gondola 18 evra,

• osiguranje


Cena za vodiče (formalne i neformalne) različitih organizacija i udruženja na upit!


Poneti pasoš, zdrav. knjižicu i planinarsku knjižicu overenu za tekuću godinu.


NAPOMENE:

•Oprema: pl.cipele ili dobre patike, štapovi, za kupanje i specijalnu tehničku opremu za avanturu kod vodopada.


•Zadržano je pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 10:00 časova. •Ishrana je u sopstvenoj režiji.

•Planinari nose opremu za hiking prilagođenu godišnjem dobu i vremenskim uslovima.

VOĐA AKCIJE: Rajko Jakovljević, br. licence 410, PSD Kopaonik-Beograd

TEL: 060/387-0123, rajkojakovljevic@yahoo.com

Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost u skladu sa pravilnikom o bezbednosti Planinarskog saveza Srbije. Važe sva pravila planinarske organizacije.

Comments

Датум: 24.07.2020
Водич: Rajko Jakovljević
Место одржавања: Grčka
Водич: Rajko Jakovljevic
Место одржавања: Grcka

Ova akcija, mogla bi se nazvati proputovanje Grčkom ( i najvećim delom Srbije), aktivni odmor, pokloničko putovanje i prvestveno planinarska akcija.

Dan prvi: Polazak u večernjim časovima iz Beograda sa dve lokacije: Novi Beograd i železička stanica. Noćna vožnja preko Srbije, Makedonje, Grčke.

Dan drugi: Dolazimo u Solun. Posećujemo velelepno zdanje crkvu Sv. Dimitrija, nastavljamo ka Paraliji ili slicno - primorsko mesto, koje je svakako i dalje najposećenije od strane srpskih turista. Smeštaj u sobe, odmor, plivanje, noćenje.

Dan treći: Posle jutarnjeg plivanja, nastavljamo put ka klancu Tempi koja se nalazi između planina Olimp i Kissavos. Glavni nacionalni put koji vodi ka Solunu, prolazi kroz ovu usku klisuru reke Pinios. Obilazak klisure predstavlja izuzetan doživljaj, jer se prolazi, jednim od najlepših predela u celoj Grčkoj. Mesta prepuna zelenila ,bršljena, rodendrona i stabala platana. Most preko reke Pinios se zove most želja, jer devojke sa njega bacaju novčiće u reku da im se ispune želje. U blizini reke Pinios se nalazi crkva sv. Petke u čijoj je blizini i izvor lekovite vode u steni. Legenda kaze da je neprihvaćena i proganjana od svog naroda, Paraskeva bežala i krila se po pećinama. Dok je boravila u ovoj pećini, suze koje su joj potekle pale su u rečicu koja je tu izvirala u pećini i prema verovanjima ta voda je lekovita za oči, pa se turisti umivaju kada dođu. Ovde imamo pauzu i uživanje u letnjikovcu. Nastavljamo put ka Atini, deo noćna vožnja.

Dan četvrti: U Atini smo u jutarnjim časovima. Ukoliko vreme dozvoli posećujemo drevni manastir Pantokrator i Nacionalni park u njegovoj blizini. Uzimamo trajekt, sa kojim isplovljavamo do našeg, jednog od ciljeva, ostrvo Egina - poznato i kao ostrvo Svetog Nektarija, na koga dolazi samo onaj koga Sveti Nektarije pozove! Nektarije Eginski je u Grčkoj slično što i Vasilije Ostroški za naš narod, a mnoge zdravstvene ustanove, uključujući i Onkološki institut Srbije, uzele su ovog grčkog sveca za zaštitnika. Obilazimo manastir, ukoliko ne dobijemo konak i blagoslov, odlazimo u privatni smeštaj na obali mora. Noćenje.

Dan peti: Pored morskih aktivnosti i boravka na peskovitoj plaži, polazimo na naše planinarske aktivnost i osvajamo, ne mnogo zahtevan najviši vrh ovog ostrva Oros (532 m), sa toliko i visinskom razlikom ili nešto niže. Na vrhu se nalazi mala crkvica, jedna od mogobrojnih (postoji 300 crkava na celom ostrvu). Osim prelepih plaža, na ostrvu postoji i mnogo ostataka iz drevnih vremena, a najpoznatiji je Hram boginje Afeje, sagrađen u 7. veku pre nove ere. Noćenje.

Dan šesti: Napuštamo ostrvo Eginu, posle boravka na plaži predivnog mesta Agia Marina, trajektom plovimo do luke Pirej. Kroz otprilike dva sata, pred nama se otvara pogled na celu Atinu. Put nas dalje vodi ka Meteorima – skup pravoslavnih manastira na liticama stena. Posle obilaska I pauze, nastavljamo ka Srbiji. Noćna vožnja sa usputnim pauzama.
Dan sedmi: Očekivano vreme dolaska je u jutarnjim časovima.

 

 

 

 

Polazak:

Polazak 24. jula 2020. godine u 21 čas od opštine Novi Beograd i 15 minuta kasije sa Plave Lokomotive (železička staica). Maršuta putovanja: Beograd – Makedoija – Grčka Solun –(Paralija) – Tempi – Egina – Atina - Meteori – Beograd.
Kotizacija:
U cenu je uračunata usluga prevoza, svih putarina, vinjeta, noćenja u smeštaju apartmanskog tipa, trajekti za vozilo i putnike, trekinzi, vođenje i usluge vodiča, parkinzi, prevoz do različitih navedenih lokacija, kao i organizacioni troškovi puta je 190 evra za 20 i više učesnika akcije. Ako bude manje učesnika akcije doplata je 30 evra. Prilikom prijavljivanja uplaćuje se akontacija od 120 evra. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, jer u protivnom novac neće biti vraćen.
Hrana-voda:
Hranom i vodom se snadbevamo u marketima.
Povratak:
30. juli oko 08,00 časa.
Rok za prijavu:
Do popune mesta.
Vođa akcije:
Rajko Jakovljević tel.: 060 387 0123
email: rajkojakovljevic @yahoo.com
Napomene:
Vođa akcije zadržava pravo na izmenu plana akcije, ako to konkretna situacija nalaže.
Zadržava pravo otkaza akcije u slučaju nedovoljno prijavljenih.
SVAKI PLANINAR UČESTVUJE NA AKCIJI NA SOPSTVENU ODGOVORNOST

Comments

Датум: 28.06.2020
Водич: SLAVIŠA PETROVIĆ
Место одржавања: REPUBLIKA HRVATSKA

 

     GHHGHJG
...
        vbg76u5e4ue4578  m m
                                                               
          PLANINARSKO-SKIJAŠKO DRUŠTVO “KOPAONIK”
                                                     ZMAJA OD NOĆAJA 9/IV, BEOGRAD
                                 www.psd-kopaonik.org.rs                                                       
                                ZA ČLANOVE ORGANIZUJE     
                                                              P  L  A  N  I  N  A  R  E  N  J  E
                             10 DANA - MAKARSKA
                                                                                 ( BIOKOVO 1762 M/NV )
                                                  HVAR, BRAČ, MOSTAR, SARAJEVO
                                                                           28.06-08.07.2020.godine 
,,,
1. dan, 28.06.2020. godine (NEDELJA)
Polazak u 23:00, Savski trg, ispred pošte br.6,u neposrednoj blizini Plave lokomotive. Maršruta:   BEOGRAD-GRANIČNI PRELAZ PAVLOVIĆA ĆUPRIJA-ZVORNIK-VLASENICA-SOKOLAC-ROMANIJA-SARAJEVO-MOSTAR-PLOČE-MAKARSKA. Pauze i odmori po potrebi. Dolazak u Makarsku u prepodnevnim satima. Daljina do Makarske oko 550 km. Povratak za Beograd je 08.07.2020 do 24:00 časova.
2. dan, 29.06.2020. godine (PONEDELJAK)
- Oko 11:00 časova je dolazak u Makarsku.
- Do 13:00 časova je razmeštaj po sobama i odmor (sobe su dvokrevetne i trokrevetne) .
- Posle podne je slobodno vreme za odmor, za individualno razgledanje grada i kupanje.
3. dan, 30.06.2020. godine (UTORAK)
- Doručak do 09:00 časova.- U 09:00 časova je polazak u obilazak grada i okoline: morska obala-selo               Makar-Veliko brdo-svetilište Vepric-morska obala. Dužina staze je oko 10 km sa visinskom razlikom od       484 m. Preporučujem svim učesnicima da krenu na pešačku turu jer je staza lagana i prolazi se                          laganim tempom za oko 4-5 časova.
- Posle podne slobodno vreme za individualno razgledanje grada, odmor i kupanje.
- Večera, slobodno vreme.
4. dan, 01.07.2020. godine (SREDA)
- Slobodan dan, priprema za uspon na neki od vrhova Biokova.
  Fotografija0267 Fotografija0248
...
5. dan, 02.07.2020. godine (ČETVRTAK)
- U 05,00 časova je polazak na uspon na neki od vrhova Biokova (doručak je lanč paket).
- Po silasku sa Biokovo je kupanje, odmor i slobodno vreme.
6. dan, 03.07.2020. godine (PETAK)
- Slobodan dan za individualno razgledanje grada, odmor i kupanje.
7. dan, 04.07.2020. godine (SUBOTA)
- Doručak do 09:00 časova.
- Posle doručka lagana pešačka tura od 10 km (priprema za uspon na neki od vrhova Biokova), kroz                    borovu šumu do Tučepa. Kupanje u Tučepima.
- Povratak u Makarsku, večera, slobodno vreme.
8. dan, 05.07.2020. godine (NEDELJA)
- 05,00 časova je polazak na uspon na neki od vrhova Biokova (doručak je lanč paket
- Pešačka tura je srednje naporna. Polazak na pešačku turu je iz mesta Brela. Do Brela (14 km) se ide               minibusom i učesnici sami plaćaju sebi prevoz
- Povratak u Makarsku do 16:00 časova.
- Po dolasku u Makarsku je večera, slobodno vreme i odmor.
9. dan, 06.07.2020. godine (PONEDELJAK)
- Slobodan dan za individualno razgledanje grada, odmor i kupanje.
10.dan, 07.07.2019. godine (UTORAK) FAKULTATIVNO
- Doručak do 08:00 časova.
- U 09:00 časova je polazak brodom na celodnevni izlet. Obilaze se ostrva Hvar i Brač. Na brodu je                       organizovan ručak (morska riba sa roštilja, piće–vino i rakija ).
- Uveče slobodno vreme, šetnja gradom i priprema za polazak u Beograd.
11. dan, 08.07.2016. godine (SREDA)
- U 08:00 časova je polazak za Beograd sa kraćim zadržavanjem u Mostaru (obilazak starog grada )                   i dužim u Sarajevu (pauza za ručak i obilazak Baščaršije).
- Dolazak u Beograd do 24:00 sata.
....
          NNGFJCGHM
...
---
SA SOBOM OBAVEZNO PONETI :
- Važeći pasoš (vadnost pasoša ne sme biti ispod 3 /tri/ meseca/, overenu zdravstvenu knjižicu i                       člansku  kartu sa plaćenom članarinom za 2020.
- Odeću i za HLADNO i za TOPLO vreme, kupaće kostime i kupaće gaćice.
- DOBRO RASPOLOŽENJE!
...
CENA PLANINARSKOG IZLETA JE:   305 evra (u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke Srbije) i 1.100 dinara za putno i zdravstveno osiguranje za lica koja nemaju svoje lično osiguranje. CENA OBUHVATA:  9 polupansiona, prevoz, boravišnu taksu, i organizacioni troškovi vodiča. U slučaju otkazivanja izleta posle 18. juna 2020. godine, akontacija se vraća uz pronađenu zamenu onog ko otkazuje.

                          Izmirenje svih finansijskih obaveza je 7 dana pre polaska, 21.06.2020. godine.

U cenu aranžmana nisu uračunate cene: ulaznice za ulazak u nacionalne parkove, ulaznice za muzeje, galerije i za izlet brodom na Hvar i Brač (cena izleta na Brač i Hvar je od 250-300 kuna, sa ručkom i pićem).
,,
               AKONTACIJA PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA JE OBAVEZNA I IZNOSI 150 EVRA
                               (u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke Srbije)
..
  MOŽE SE ODLOŽENO UPLAĆIVATII NA VIŠE MESEČNIH RATA ČEKOVIMA GRAĐANA
..
POSEBNE NAPOMENE:   svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti Planinarskog saveza Srbije. Za eventualne zdravstvene probleme koji se ne prijave vodiču pre polaska na akciju, vodič ne snosi odgovornost.
U slučaju ekstremno visokih temperatura vazduha, preko 35 stepeni (na planini temperatura se povećava za 7 do 10 stepeni zbog zagrejanosti kamena), akcije se NE IZVODE.
Biokovo je oskudno sa vodom. Na svaku pešačku turu OBAVEZNO poneti 1,5 do 2 litra vode.
Vodič ako proceni da je zdravlje učesnika ugroženo na bilo koji način, ima pravo da izmeni plan akcije na terenu.
Vodič:   SLAVIŠA PETROVIĆ
tel. 011/6518-254, 064/155-2607
slpetrovic234@gmail.com

Comments