Предстојеће акције

Место одржавања: ТАРА

Т А Р А
3.07-05.07.2020.

Тара је једна од најшумовитијих планина у Србији, просечне надморске висине од 1000 до 1200 м. Тара је савршенство нетакнуте природе.

Петак 3.07.2020
Полазак аутобуса у 16,30 ч. са паркинга, улица Адмирала Гепрата, преко пута Вазнесењске цркве.
Маршрута: Београд – Ваљево – Бајина Башта – Калуђерске Баре.
Смештај у планинарском дому на Калуђерским Барама (https://www.psb.rs/). Ноћење.

Субота 04.07.
Пешачка тура: Планинарски дом (1050 мнв) – Вајзовине – Филиповићи – Шаник – тврђава Солотник (830 мнв). Повратак истим путем. Дужина стазе око 16 км. Висинска разлика у успону и силаску око 200 м. Ноћење.

Недеља 05.07.
Пешачка тура: Планинарски дом (1050 мнв) – хотел Оморика – Трим стаза – Спомен дом Тарабића (900 мнв) – планинарски дом. Дужина стазе око 13 км. Висинска разлика у успону и силаску око 150 м. Ноћење.

Полазак за Београд око 15 часова. Посета манастиру Рача.
У Бајиној Башти пауза за ручак.
Долазак у Београд до 20 ч.

Храна и вода: из ранца. У дому постоји могућност припреме хране.
Опрема: стандардна за средње високе планине: заштита од ветра, кише,
добре ципеле, камашне, ветровка, кабаница, мали ранац, термос или флаша за воду, батеријска лампа, штапови.
Понети планинарску књижицу са плаћеном чланарином за текућу годину.

Цена: 2.800 динара

Цена обухвата превоз, два ноћења и организационе трошкове.
Цена не обухвата ручак и остале индивидуалне трошкове.

ПОСЕБНА НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са Правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. Водич не сноси одговорност за планинаре са здравственим тешкоћама који су се пријавили на туру.

Водич задржава право да у случају непредвиђених околности изврши корекцију плана.

Водич: Станоје Стојковић

моб: 062/211-017