Предстојеће акције

11 јул 2020

Традиционална акција „Меморијални поход на Јухорску трансферзалу - Иван Николић“

Водич: Зоран Смиљковић
Место одржавања: Јагодина
10 август 2020

SVETA GORA, HILANDAR, ATOS (2.033 m), URANOPOLIS i za DAME

Водич: Rajko Jakovljević
Место одржавања: Sveta Gora, Grčka
  Kako reče naš Sveti Vladika Nikolaj: Sveta Gora je carstvo bez krune, država bez vojske, bogatstvo bez novca, mudrost bez škole, mesto gde se umire, a ne rađa. Mesto neprekidne
30 август 2020

OBAVEŠTENJE

Водич: SLAVIŠA PETROVIĆ
Водич: Rajko Jakovljević
Место одржавања: Дивчибаре

Дивчибаре (Црни врх 1096м) се налазе у централном делу планине Маљен, југоисточно од Ваљева, на удаљености од 38 км и на надморској висини од 980 метара. Дивчибаре су планинско поље које се пружа од Црног врха, Паљбе и Голубца до Краљевог стола и Великог брда.
Планинарска тура МАЉЕН - ДИВЧИБАРЕ је организована према ПЛАНУ АКТИВНОСТИ за 2019. годину ПСК Копаоник.

ДИВЧИБАРЕ - ЦЕНТАР

СЕИЗМОЛОШКА СТАНИЦА

ЦРНИ ВРХ, 1098 м/нв – успон (Маркираном стазом, лаганим ходом излазимо на врх Дивчибара, висинска разлика око 200 метара, дужина успона око 3 километра), одмор, настављамо гребеном до врха ВЕЛИКА ПЛЕЋА, враћамо се у центар Дивчибара, слободне активности;

СКИЈАШКА СТАЗА – Слободне активности - санкање, јахање коња.

ЕТНО ЦЕНТАР, ЦРКВА – упознавање, уз могућност куповине понуде из тог краја; (наставак туре до насеља Дивчибаре.) У 17.30 часова крећемо ка Београду, где стижемо око 20.00 часова.

ПОЛАЗАК 08,00 h (ангажованим превозом)

ПОВРАТАК – ДО 19,30 h (МЕСТО ПОЛАСКА)

ЦЕНА: 1.500,00 дин, у колико група буде мања од 20 учесника цена се увећава за 200 динара. (могуће је организовати ручак, уз најаву на време за око 200 дин.) Обухвата (превоз, планинрско вођење, организациони трошкови) Не обухвата (изнајмљивање санки,скија, јахање коња – 100 дин)

ВОЂА АКЦИЈЕ: Рајко Јаковљевић, бр. Лиц.411 и ТЕЛ: 060/387-0123. rajkojakovljevic@yahoo.com, Планинарско скијашки клиб Копаоник. Улица : Змаја од Ноћаја 9, Београд.

ОПРЕМА: Одговарајуће ципеле, мали ранац, вода, храна за успут, добра заштита опрема у складу са временским приликама (капа и рукавице). Обавезна резервна гардероба – преобука (после активности)