Најаве Акција

Претрага сајта

Датум: 29.12.2018
Водич: Zoran Nikolić
Место одржавања: Ohrid

Vreme održavanja: od 29.12.2018. g. u 5.00 do 2.1.2019. do 24.00 č.

PLANINARSKO-SKIJAŠKO DRUŠTVO “KOPAONIK” BEOGRAD

Obaveštava članove da u saradnji sa licenciranom turističkom agencijom organizuje akciju

Makedonija: GALIČICA (2.255 m) i Ohrid sa dočekom Nove Godine

Od 29.12.2018. do 2.1.2019. godine

 

Program putovanja:

Dan 1

Beograd – Ohrid

Polazak iz Beograda u 5.00 č. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti. Dolazak u Ohrid u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel/vilu. Večera (za goste hotela). Noćenje.

Dan 2

Ohrid

Doručak (za goste hotela). Panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima.

Popodne – pešačka tura u blizini hotela (Donje i Gornje Konjsko).

Alternativa fakultativni izlet (10 €) za Sveti Naum, manastir iz X veka (ulaznica ca. 2€ ne ulazi u cenu). Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3

Galičica – Nova godina

Doručak (za goste hotela).

Planinarska tura po Galičici (staza će biti odabrana u zavisnosti od vremenskih uslova koji vladaju u to vreme) od 8.00 do 16.00č.

Alternativa fakultativni izlet (10 €) u Bitolj (Bitola) Razgledanje grada – Širok Sokak, Sahat kula… Slobodno vreme. Odlazak do Heraclea Lyncestis ostatka antičkog grada koji je podigao makedonski kralj Filip II. Obilazak čuvenog teatra i mozaika.

Povratak u hotel. Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru, bogata trpeza sa pićem u neograničenim količinama, kao i živi veseli muzički program (ulazi u cenu aranžmana za goste hotela)Noćenje.

Dan 4

Tirana

Doručak (za goste hotela). Izlet za Albaniju (ulazi u cenu aranžmana). Vožnja prema Tirani uz kratkotrajnu pauzu i obilazak centra ElbasanaObilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg…

Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak za Ohrid. Uveče, repriza dočeka Nove godine uz večeru u hotelu, bogata trpeza sa pićem u neoganičenim količinama, kao i živi veseli muzički program (ulazi u cenu aranžmana za goste hotela)Noćenje.

Dan 5

Ohrid – Skoplje – Beograd

Doručak (za goste hotela). Odjava iz smeštaja. Putovanje ka Skoplju. Panoramsko razgledanje grada –Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa, Mustafapašina džamija.

Nastavak puta za Beograd. Dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od čekanja na graničnom prelazu). Kraj aranžmana.

Cena aranžmana

Hotel Aqualina 4*: cena: 170 €
(4 polupansiona sa prevozom uz 2 svečane novogodišnje večere)

 ARANŽMAN OBUHVATA

 • Prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom
 • panoramski obilazak Skoplja
 • smeštaj – 4 noćenja – privatni smeštaj / 4 polupansiona – Hotel Aqualin
 • 2 svečane večere za goste hotela Aqualin
 • planinarske ture po Galičici
 • razgledanje Ohrida
 • izlet: Albanija
 • transfer vodič
 • troškovi organizacije puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje
 • individualne i ekstra troškove
 • ulaznice u muzeje, crkve, galerije i sl.
 • Fakultativni program:
  • Bitolj – 10€ ( transfer + Vodič )
  • Sveti Naum
 • Novogodišnju večeru za goste u privatnom smeštaju
 • boravišna taksa – 5€

Opis smeštaja

Hotel Aqualina 4*

Hotel Aqualina  je smešten u blizini Ohrida. U ponudi ima restoran i lokaciju sa koje se pruža pogled na jezero. Pored toga nudi dečije igralište u sklopu objekta, kao i stoni tenis, teniski teren i sadržaje za sportove na vodi. Besplatan bežični internet dostupan je u zajedničkim prostorijama.

Sve klimatizovane hotelske sobe poseduju flat-screen TV sa kablovskim kanalima i sto. Pojedine smeštajne jedinice imaju prostor za sedenje gde se možete opustiti nakon dana ispunjenog aktivnostima. Svaka soba ima kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Hotel ima 24-časovnu recepciju. Usluga prevoza na raspolaganju je na zahtev i uz doplatu. Gosti se takođe mogu opustiti u vrtu. U okviru objekta možete iznajmiti bicikle, a ova oblast je popularna ronilačka destinacija. Ohridsko jezero je udaljeno manje od 7 minuta hoda od objekta.

Polazak iz Beograda u 5.00 č.

Prevoz i smeštaj je u organizaciji licencirane turističke agencije. Planinarske akcije vodi licencirani planinski vodič.

Mesta u hotelu više nema. Postoji mogućnost privatnog smeštaja (bez hrane). Cena 100 eura. Obuhvata smeštaj u privatnoj vili u širem centru Ohrida i prevoz. Doplata za doćek Nove godine u hotelu Aqvalina 35 eura (nije obavezno). Hrana se po povoljnim cenama može dobiti u obližnjem hotelu Riviera.

Prijave i uplata kod vodiča Zorana Nikolića (telefon 063/434-544 ili 064/5547-387, e-mail zoni3101@gmail.com) ponedeljkom od 19.00 - 20.30 časova u sali Udruženja Milutin Milanković, ulica Pop Lukina 1b.

Obavezna adekvatna planinarska odeća i obuća u skladu sa godišnjim dobom.

Листа електронске поште за Планинаре