Датум: 30.01.2022

PEŠAČENJE BATAJNIČKIM ATAROM DO DUNAVA
                                                                            30. januar 2022 god.

PLAN AKCIJE:

Polazak u 08.00  časova ispred opštine Novi Beograd linijom 73 gradskog prevoza, batajničkim drumom do centra Batajnice - pored crkve.
(potrebna Bus-Plus karta za odlazak i povratak ).
Polazak na pešačku turu je u 9 časova od centra Batajnice, asfaltnim putem do restorana „Zrmanja“ (kratak odmor zbog kafe i toaleta), zatim put nas vodi pored „Barišića mlina“ do izlaska na Dunav. Tamo se zadržavamo upoznavajući se sa lesnim profilom „Kapela“. Nastavljamo pešačenje delom pored vikendica, vinograda i voćnjaka pored Dunava, posmatrajući Dunav sa lepih vidikovaca. Od Dunava poljskim putem vraćamo se do Batajnice i restorana Dinara. Ukupna pešačka tura je 12 km,u trajanju 4 sata.
Od 14.00 - 17.00 časova je organizovan ručak u restoranu ’’Dinara“ u Batajnici uz druženje i uz živu muziku, ukoliko epidemiološke mere to dozvole.
        cvbycv
Povratak za Beograd iz Batajnice je oko 17.00 časova autobusom 73, sa stanice preko puta restorana.

CENA IZLETA: 1.400 din. Ručak (pileća čorba, batak–karabatak, prilog od krompira, više vrsta salata, hleb, piće bez ograničenja), živa muzika i organizacijski troškovi).
OPREMA: Prilagođena godišnjem dobu. Obavezna zaštita od kiše, snega i dobra obuća.
NAPOMENA: Za organizaciju i izvođenje planinarske akcije nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije samog izvođenja akcije. Za vreme izvođenja planinarske akcije, obavezno je nošenje zaštitnih maski u gradskom prevozu i držanje propisane distance na mestima gde je to obavezujuće. Vodič zadržava pravo da u slučaju nepredvidjenih okolnosti i loših vremenskih neprilika, izmeni plan. Za eventualne zdravstvene probleme koji se ne prijave vodiču pre polaska na akciju, vodič ne snosi odgovornost
HRANA: iz ranca. Ručak uračunati u cenu.

Uplata ponedeljkom od 19.00-20.00 časova na sastanku PSD Kopaonik u prostorijama MZ Terazije, Terazije 45, ili u dogovoru sa vodičem.
Vodič: RADOVAN VUČKOVIĆ , tel. 011/2607179 ili 063/327-458.