Водич: Zorica Jakovljević
Место одржавања: Kosmaj

PROGRAM AKCIJE: 08. MART 2020.

Ova akcija je osmišljena kao uvod u predstojeću godinu sa posetom ovoj lepoj planini, drugoj po visini, a na domaku Beograda.

Staza je živopisna i vodi kroz vekove. A ko je najbolji svedok protoka vremena, nego naši manastiri, tako da nas naša planirana maršuta upravo vodi ovim putevima. Pored valovitih uspona i mirnih potočića tu je i biser Pavlovac iz XV veka, Kasteljan iz XIV veka, a zatim i Tresije iz XIV veka. Ići ćemo preko brda Košutica, preko novog etno sela, potočica, dva vrha Kosmaja, a zatim se odmoriti u obližnjem restoranu. O prohujalom vremenu govore i dva spomenika 1) kosmajskim partizanima, 2) poginulim ratnicima u Prvom svetskom ratu

BABINSKO JEZERCE, REZERVAT- Verovatno dobra zamisao poslovnog poduhvata u Srbiji. Lep hotelski kompleks sa lepim jezercetom i kućama za izdavanje. Kratka šetnja po ovom kompleksu.

Pešačke staze su dužine do 10 kilometara, sa umerenim visinskim razlikama, sve zajedno do 450 metara.

POLAZAK – 08,00 h od Plave lokomotive sa železničke s.
POVRATAK sa obale jezerca do 19,00 h na mesto polaska
KOTIZACIJA: 1.500 DIN.
VOĐA AKCIJE: Zorica Jakovljević, pomagač Rajko Jakovljević
TEL: 060/387-0123, rajkojakovljevic@yahoo.com