Планинарске новости

Претрага сајта

Датум: 01.08.2018
Водич: Dragan Pavlović
Место одржавања: Jarusalim

СИНАЈ -СВЕТА ЗЕМЉА

СИНАЈСКА ГОРА -ЈЕРУСАЛИМ

01.08. - 10.08.2018.

Још мало времена је светлост међу вама. Ходајте док имате светлости, да вас мрак не обузме. Ко иде по мраку, не зна куд иде. Док имате светлости, верујте у светлост, да будете синови и кћери светлости.

Ово није обично путовање, није туристичко путовање. Ово је путовање ваше душе, и када се вратите са оваквог пута ви више нећете бити исти.

01.08. – Авиолет Београд ТелАвив. По слетању и обављању обавеза на уласку у Израел ноћна вожња до Еилата. Прелазак границе са Египтом и долазак у Табу. Смештај у хотел и одмор. После вечере трансфер до манастира Свете Катарине и ноћни успон до Мојсијевог врха (места где је Мојсије примио Десет Божијих Заповести) где ћемо чекати излазак сунца.

02.08.  – Силазак са врха и обилазак светих места у манастиру Свете Катарине (Мојсијев бунар, Несагорива купина, ризница манастира Св. Катарине... целивање моштију Св. Катарине). Поподне повратак у Табу. Слободно поподне по жељи купање у Црвеном мору. Вечера и ноћење у Таби.

grob 71

03.08.  – После доручка полазак за Еилат, прелазак границе и повратак у Израел и даље наставак пута ка Јерусалиму. По жељи купање  у Мртвом мору и факултативни обилазак Масаде. Долазак у Јерусалим и смештај у хотел у предвечерњим часовима.

04.08. – После доручка пешачка тура и обилазак Светог града Јерусалима. Редослед обилазака Светих места биће одређен на лицу места у зависности од околности. У плану је поклоњење следећим светим местима: Маслинска Гора и руски манастир Вазнесења Господњег, Место обретења и проналаска главе Св. Јована Крститеља, право место Вазнесења Господњег, црква Оченаш, манастир Св. Марије Магдалине, Гетстимански врт и Базилика Агоније, Гроб Пресвете Богородице, Црква Св. Архиђакона Стефана и кроз капију каменовања или Лавља врата улазак у стари град Јерусалим. Пролазак улицом Виа Долороса –Страдалним путем Господњим од Суднице до Голготе... обилазак светих места у саборном храму Гроба Господњег...Повратак у хотел, вечера, ноћење.

image 0 02 05 96cec2696cb613accb245e46d196be0c75555e10b8d40fceb04a482bcb69af06 V

05.08. – Илиндан или Свети Илија. По жељи одлазак на јутарњу Свету Литургију на Гроб Пресвете Богородице и могућност Светог Причешћа... или после доручка одлазак у Витлејем и обилазак светих места у храму Рођења Господа Исуса Христа, места Рођења, места где су Богомладенца Христа даривали Мудраци са Истока, обилазак костурнице са светим моштима Витлејемске деце и других светих места у храму Рођења. Потом наставак пута у правцу манастира Св. Саве Освећеног. Поклоњење светим местима у манастиру Св. Саве Освећеног. Женама није дозвољен улазак у манастир али имају могућност поклоњења моштима Светих.  (Уколико стигнемо обилазак манастира Св. Герасима јорданског и Свете реке Јордан). Обилазак руског манастира Горњаја у Еин Карему родном месту Св. Јована Крститеља и целивање Светих места у храму. Повратак у Јерусалим.

Klanci Sinajske gore

06.08.  – После доручка одлазак у Вади Келт и обилазак манастира св. Георгија Хозевитског, потом наставак пута за Јерихон, најстарији град на свету, можда постоји могућност и пешачке туре од манастира до Јерихона кроз пустињу око два сата хода...пожељи) долазак у Јерихон и обилазак грчког манастира Четрдесетница на Брду Кушања. Потом наставак пута у правцу места Преображења Господњег на планини Тавор и обилазак грчког манастира Преображења Господњег. Долазак у Тиберијас у предвечерњим часовима смештај у хотел, вечера и по жељи одлазак до Националног дијамантског центра Каприс...

image 0 02 05 cc01a7d0269facb39f00effe1b1e18270b523f030540f3d7a611ee922b580776 V

                                  

 07.08. – Могућност одласка на Свету Литургију Света Марија Магдалина –Блага Марија... Обилазак светих места на обали Галилејског језера .Брдо Блаженства, Капернаум, Табха, манастир 12 Апостола, места где света река Јордан истиче из Галилејског језера... могућност погружавања у светој реци Јордан... вожња бродом по Галилејском језеру, ручак на обали језера (риба св. Петра). Ноћење у Тиберијасу или Тиберијади.

Sveti Sava

08.08. – После доручка полазак у правцу Кане Галилејске места где је Господ учинио прво чудо претварања воде у вино и обилазак грчког манастира. Потом наставак пута за Назарет и обилазак цркве Благовести и Богородичиног извора места где је Св. Архангел Гаврило Благовестио Пресвету Богородицу... Потом наставак пута за Јерусалим, прекоТел Авива и Јафе. Уколико буде времена посетићемо Лод место рођења Св. Ђорђа и целивати мошти Светог Ђорђа у истоименом манастиру. У вечерњим часовима долазак у Јерусалим.

Jerusalem Skyline Photo.bmp

09.08. – Слободан дан у Јерусалиму. Ноћење у Јерусалиму.

Слободан дан може да подразумева и следеће: Одлазак на Сион и обилазак Горњице – сале Тајне Вечере, Давидовог гроба, Зида плача, Манастира Св. Архангела Михаила прве задужбине србског Св. Краља Милутина... Гроб Господњи...можда манастира Часног крста...

10.08. – Трансфер до Бен – Гурион аеродрома, лет за Београд.

ЦЕНА АРАЖМАНА: 1290 еура + цена авио карти која се креће од 200 еура па навише у зависности када се купује.

Пријава уз аконтацију од 400 еура, остатак суме по договору са организатором.

Цена је рађена на основу 10 пријављених.

У цену аражмана је укључено: сви трансфери, спавање у хотелу  ( **** звездице) на бази полупансиона, рибљи ручак у Галилеји, Вожња бродом по Галилејском мору, обиласци који су наведени у програму, стручно вођење и организациони трошкови.

У цену није укључено: Авио карта, гранична такса за одлазак из Елиата у Табу, 28 $, факултативни излет за време слободног дана, бакшиш локалном возачу, путно осигурање.

УСЛОВИ НАЧИН ПЛАЋАЊА

 • По потписаној изјави уговорени – започети начин плаћања се не може накнадно мењати.
 • Цена је гарантована само за уплату комплетног износа, у супротном, гарантован је само износ аконтације.
 • У случају мањег броја пријављених цена ће се кориговати уз договор групе.

НАПОМЕНЕ:

 • Могуће је благо померање датума путовања у зависности о расположивости места на летовима.
 • У случају одустајања, а купљене авио карте и букиран смештај на наведеним локацијама, уплаћени новац се не враћа. Пријављени у том случају треба наћи замену.
 • Свака промена програма путовања код самог путника у току путовања, а уз сагласност организатора путовања не представља измену уговореног програма.
 • Организатор путовања задржава право измене програма путовања (редослед појединих програма услед објективних околности).
 • Туру је могуће реализовати и са мањим бројем путника уз неопходне корекције цене и услова путовања уз сагласност пријављених путника.
 • Сви путници по прихватању програма обавезни су да се упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања, условима путног здравственог осигурања и општим условима путовања организатора путовања.
 • Смештајне објекте у овом програму категорисала је Туристичка асоцијација земље коју посећујемо.
 • У случају недовољног броја путника, крајњи рок за обавештавање о отказу пута је најкасније 10 дана пре поласка.
 • У случају промене на монетарном тржишту, као и промене у ценама превозника, конзуларног представништва и осигуравајућих друштава организатор задржава право да коригује цену аранжмана.
 • Обавеза је путника да за путовање обезбеди исправан путни документ и да се придржава царинсих и других прописа. Организатор не сноси одговорност за неисправност пасоша или визе и није одговоран уколико пограничне или имиграционе службе не одобре улазак путника у тругу земљу. Путник сам сноси трошкове свог повратка у Србију. У случају губитка путног документа, путник сам сноси трошкове свог боравка у месту конзуларног представништва као и трошкове пута прикључења групи или повратка у Србију.
 • Организатор путовања не сноси одговорност за евентуалну материјалну штету ( крађу,губитак ствари...) или болест путника.
 • Путници који нису држављани Србије, у обавези су да се сами упознају са визним режимом земље у коју путују.
 • Постоји могућност промене , итинерера на летовима, промене рута путовања, али уз обилазак свих наведених места и локалитета наведених у програму, са чим се не смањује атрактивност путовања.

Код аранжмана који укључују превоз авионом, након куповине авио карата у слућају одустајања немогуће је рефундирање истих и у том случају важе услови авио компанија.

 • Учесници туре морају бити психофизички спремни за пут, као и на евентуалне промене и импровизације на терену.
 • Калкулација је рађена на бази од минимум 10 пријављених путника;

уколико се пријави мањи број путника , путовање се може реализовати уз повећање читавог износа путовања у односу на број путника у циљу покривања свих трошкова организатора путовања уз сагласност путника.

 • Уколико путник откаже путовање месец и више дана пред полазак на пут, да би повратио уплаћена средства може наћи замену, у противном организатор има право да задржи новац за организационе трошкове, а то је 30% од укупне цене коштања туре са укљученим авио таксама.
 • Уколико путник откаже путовање у краћем периоду од месец дана пре пута, може пронаћи замену, али нема право на повраћај новца, уколико је организатор путовања међународне и локалне авио карте и трошкове путовања у виду екскурзије, хотела,трансфера и локалних водича већ исплатио локалним агентима у земљи у коју се путује.

ПРИЈАВА ОРГАНИЗАТОРУ ПУТОВАЊА: Драган Павловић, Тел: +381 64 1674434,   E-mail:  drag_pav@yahoo.com

ВОДИЧ ПО СВЕТОЈ ЗЕМЉИ : Хаџи Милош Видаковић, Тел: +381 69 5500333

 

ПЛАНИНАРСКА БИОГРАФИЈА ОРГАНИЗАТОРА:

Драган Павловић

Планинар од 1986 године. Члан ПСД Копаоник. Завршио летњу и зимску школу алпинизма и школу спелеологије. Планинарски водич ПСС, м. бр. 213.

Учесник високогорских успона у црногорским и албанским Проклетијама и успоне на највише врхове Европе ( Монт Блан, Грос Глокнер, Гранд Парадизо, Гранд Венедигер, Монте Роса ).

Учесник експедиција: Кавказ, Африка, Хималаји.

Водио високогрске успоне: Иран са успоном на Дамаванд 5642 м, Перу – Анди, Аусангате 6372 м, Кавказ – Елбрус 5642 м, Еквадор – Котопакси 5897 м, Памир – Пик Лењин 7134 м,

Мароко – Високи Атлас, Перу – вулкан Мисти 5880 м, Грузија – Казбек 5033 м, Тибет – трекинг до базног кампа Монт Еверест.

Пловио од извора до ушћа Амазоном. Водио трекинг кроз прашуму Венецуеле до Анђеоског водопада ( највишег водопада на планети ), Инка трек до Мачу Пикчу у Перу. Мексико – трекинг у подножју вулкана Попокатепетл. Трекинг до базног кампа Монт Еверест на Тибету, Ходочасни трекинг око свете планине Кајлаш – Тибет.