Планинарске новости

Претрага сајта

Водич: Rajko Jakovljevic
Место одржавања: Kopaonik

Kopaonik (poznat i kao Srebrna planina) je najveći planinski masiv u Srbiji koji se pruža od severozapada ka jugoistoku dužinom od oko 75 km, dosežući u srednjem delu širinu od oko 40 km. Jedan njegov deo je zaštićena zona pod imenom Nacionalni park Kopaonik u okviru koga postoji veći broj zaštićenih prirodnih celina, a na njemu se nalazi i najveći skijaški centar u Srbiji. Njegov najviši vrh je Pančićev vrh sa 2017 m nmv. na kome se nalazi mauzolej čuvenog srpskog prirodnjaka po kome je dobio ime, oko koga se nalazi baza vojske Srbije. Ceo masiv je dobio naziv po velikom rudnom bogatstvu koje je na njemu eksploatisano još od srednjeg veka, a na njegovom širem prostoru je smešten čitav niz kulturno-istorijskih spomenika iz perioda od XII do XV veka. Zahvaljujući razvijenom turističkom centru sa savremenim hotelima i pratećim objektima, Kopaonik predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji.

 

Boravak u najlepšim delovima Kopaonika, svakodnevne pešačke ture, smeštaj u našem pl. domu, puni pansin, organizovan prevoz.

Poneti pl. knjizicu (ko nema uzima prolaznu jednokratnu članarinu u Klubu od 300 din)

Cena kompletnog izleta je 7500 dinara. (bez obroka cena se umanjuje za 2100 dinara)

(usluga prevoza, noćenja u domu, trekinzi, vođenje i usluge vodiča, prevoz do različitih navedenih lokacija, kao i organizacioni troškovi puta )

Oprema: primerena vremenskim uslovima.

Polazi se Plava Lokomotiva (Ž. stanica) u 7,30h

Prijave uz akontaciju od 4.000 dinara. U slučaju odustajanja naći zamenu.


Vođa je Rajko Jakovljević,PK Kopaonik,Beogradtel 060/387-0123, ili e-mail:rajkojakovljevic@yahoo.com Važe sva pravila planinarske organizacije.