Почетна

Претрага сајта

   Добродошли на званичну страницу
 Планинарско-скијашког клуба
"Копаоник" Београд

Прочитај више
 

Планинаримо заједно !

Најаве планинарских акција Драги пријатељи, чланови ПСК „Копаоник” Београд и сви љубитељи природе Планинарско-скијашки клуб „Копаоник” сваког викенда организује више разноврсних и веома атрактивних планинарских акција у земљи и иностранству, скијашких и активности из оријентиринга, али и упознавање са дивљом јестивом флором и фауном.

 

Прочитај више

Копаоник

О планини Копаоник
Копаоник је највећа планина Централне Србије, пружа се раз гранатим гребеном у дужини од 82km, правцем од подбрђа изнад Косовске Митровице, у правцу северозапада, преко низа вр хова виших од 1.600 m, до највишег дела масива, тзв. са познатим врховима: Гобеља (1.934 m), Караман- Вучак (1.936 m), Суво Рудиште (1.976 m) и Панчићев врх (2.016 m).

Прочитај више
 

Планинарски дом

О планинарском дому
Скијашко-планинарски дом "Копаоник" (скраћено СПД "Копаоник") налази се у средишту туристичког центра Копаоник на локацији Марина вода (1720 мнв), поред асфалтног пута. Капацитет дома је 55 лежаја..

Прочитај више
 

Састанци клуба 


Састанци с чланством одржавају се сваког понедељка у термину од 19:30 - 20:30 у сали МЗ Теразије на локацији Теразије 46. Учлањење у Друштву могуће је у наведеном термину.. 

Прочитај више
 

Оријентиринг

Оријентиринг је спорт где такмичар(ка) уз помоћ карте и компаса за најкраће време треба да пронађе на терену одређени број контролних тачака и то оним редоследом како је нацртано на карти. Такмичари на основу свог знања и искуства у читању карте доносе одлуку о томе којим правцем се треба кретати како би се најбрже стигло до задате контролне тачке.Оријентиринг је спорт за све, а такмичарске категорије су од 10 година па све до 65 и више. Поред такмичарског, оријентиринг представља и породичну разоноду јер се њиме могу бавити истовремено све генерације.

Прочитај више
 

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Водич: Славица Бошковић МБ 260

Оровица 856м, Овчар Бања

06. октобар 2018. (субота)

 

Траса  : Београд -Чачак -Овчар Бања- Тучково- Београд

06,30  Окупљање учесника код плаве локомотиве на железничкој станици

07,00  Полазак, вожња пут Ужица

10,30 Полазак на пешачку туру: Тучково (310 м) -Оровица (856м)- Тучково

Карактеристике кружне стазе: дужина око 15 км са висинском разликом при успону и спусту 550 м. Првобитно, иде се уз нагиб око 7 км, колским путем, поред реке, све време се види Оровица. Силазак је гребеном и делом испод гребена серпентинском стазом, кроз село , преко ливада до асфалта. Све време поглед сеже до планинских врхова старовлашко-рашких и овчарско-кабларских планина у окружењу.

НАПОМЕНА: стазу је маркирао члан нашег Друштва Богосав Бојовић-Војвода, који нас планинаре по завршетку туре увек радо дочека  и угости у свом дому.

 ob1

16,00 Полазак у Овчар Бању.

16,30 -19:00  Слободно време за купање у термоминералној води бање или обилазак манастира.

ob2

19,00  Полазак  за Београд са успутним паузама

22,00 Оријентационо време доласка у Београд

ЦЕНА АКЦИЈЕ обухвата превоз,путарину, допринос раду клуба и  организационе трошкове водича.  Цена ће се кориговати у случају поскупљења нафте.

АУТОБУС : 1200 рсд  

МИНИБУС: 1500 рсд

Цена улазнице за базен је 300 РСД . Температура воде 38°C препоручује се за лечење  реуматизма, спондилозе и артозе, последице прелома костију, повреде мишићног ткива и кожних обољења.

ИЗМИРЕЊЕ ОБАВЕЗА: најкасније  до уторка 25.09. 2018.год. ради благовремене резервације аутобуса.

 ОБАВЕЗНО ПОНЕТИ: личну карту, оверену планинарску и здравствену књижицу.

ОПРЕМА: Удобна планинарска обућа, заштита од кише, комотна и слојевита гардероба,  према временским приликама. За базене понети опрему-пешкире и купаћи костим.

ХРАНА и вода из ранца (сендвичи, воће, чоколадица) .

Сви учесници на акцију полазе добровољно, на сопствену одговорност у складу са Правилником о безбедности ПСС-а и својим здравственим и физичким способностима .

ВОДИЧ задржава право измене плана услед непредвиђених околности.

Малолетни планинари могу ићи само у пратњи родитеља или старатеља и професора.

 

Водич ПСС-а

Славица Бошковић МБ 260

ПСД ,,Копаоник'' Београд

069 10 41 792

Viber,Messenger,Skype,WhatsApp

slajabb@gmail.com