Почетна

Претрага сајта

   Добродошли на званичну страницу
 Планинарско-скијашког клуба
"Копаоник" Београд

Прочитај више
 

Планинаримо заједно !

Најаве планинарских акција Драги пријатељи, чланови ПСК „Копаоник” Београд и сви љубитељи природе Планинарско-скијашки клуб „Копаоник” сваког викенда организује више разноврсних и веома атрактивних планинарских акција у земљи и иностранству, скијашких и активности из оријентиринга, али и упознавање са дивљом јестивом флором и фауном.

 

Прочитај више

Копаоник

О планини Копаоник
Копаоник је највећа планина Централне Србије, пружа се раз гранатим гребеном у дужини од 82km, правцем од подбрђа изнад Косовске Митровице, у правцу северозапада, преко низа вр хова виших од 1.600 m, до највишег дела масива, тзв. са познатим врховима: Гобеља (1.934 m), Караман- Вучак (1.936 m), Суво Рудиште (1.976 m) и Панчићев врх (2.016 m).

Прочитај више
 

Планинарски дом

О планинарском дому
Скијашко-планинарски дом "Копаоник" (скраћено СПД "Копаоник") налази се у средишту туристичког центра Копаоник на локацији Марина вода (1720 мнв), поред асфалтног пута. Капацитет дома је 55 лежаја..

Прочитај више
 

Састанци клуба 


Састанци с чланством одржавају се сваког понедељка у термину од 19:30 - 20:30 у сали МЗ Теразије на локацији Теразије 46. Учлањење у Друштву могуће је у наведеном термину.. 

Прочитај више
 

Оријентиринг

Оријентиринг је спорт где такмичар(ка) уз помоћ карте и компаса за најкраће време треба да пронађе на терену одређени број контролних тачака и то оним редоследом како је нацртано на карти. Такмичари на основу свог знања и искуства у читању карте доносе одлуку о томе којим правцем се треба кретати како би се најбрже стигло до задате контролне тачке.Оријентиринг је спорт за све, а такмичарске категорије су од 10 година па све до 65 и више. Поред такмичарског, оријентиринг представља и породичну разоноду јер се њиме могу бавити истовремено све генерације.

Прочитај више
 

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ
Место одржавања: КАЈМАКЧАЛАН
 

 kajmak18

КАЈМАКЧАЛАН (2521 м)

ДОБРО ПОЉЕ (1700 м), СОЛУН

08. - 15. септембар 2018. год

Први дан субота 08.09.

Полазак аутобуса у 22,00 ч. са паркинга код «Плаве локомотиве (на Главној ж/с). Успутне паузе по договору.

Други дан – недеља 09.09.

Долазак у манастир Прохор Пчињски у раним јутарњим часовима. После обиласка манастира наставак пута ка Старом Нагоричану. Обилазак цркве Св. Ђорђе. Наставак пута ка Куманову. Обилазак споменика на Зебрњаку који чува успомену на српске хероје, који су октобра далеке 1912. године извојевали значајну битку против Османлија. Наставак пута за с. Скочивир преко Битоља. Смештај у конаку манастира. Вечера, ноћење.

Трећи дан – понедељак 10.09.

Устајање. Доручак и припрема за рад на расчишћавању српских војничких гробаља. Потребан алат за рад обезбеђен. Пауза за ручак. Поподне наставак радова. Вечера. Ноћење.

Четврти дан – уторак 11.09.

Устајање. Доручак. Наставак целодневних радова на расчишћавању гробаља, са паузом за ручак. Вечера. Ноћење.

Пети дан – среда 12.09.

Устајање. Доручак. Рад на чишћењу гробаља. Ручак. Одлазак у Битољ. Одавање поште сахрањеним на Српском војном гробљу. Посета ископинама античког града Хераклеа Линкестас. Обилазак града. Слободно време. Увече повратак у Скочивир. Вечера. Ноћење.

Шести дан –четвртак 13.09.

Рано устајање. Доручак. Путовање ка Грчкој. По преласку границе посета споменику у Бањици (Веви). Наставак пута до ски центра Ворас. Успон на Кајмакчалан. Обилазак Спомен капеле и костурнице. Повратак до ски центра. Дужина пешачке туре око 7,5 км. Висинска разлика око 500 метара. Наставак пута ка Като Лутракију. Смештај у хотел. Слободно време, за купање у бањи Пожар. Ноћење.

Седми дан –петак 14.09.

Устајање. Доручак. Полазак на успон у 5,30 ч. Стаза почиње од хотела и пење се према Добром Пољу. Укупна дужина стазе је 25 км са укупним успоном од 1550 метара и потребно је око 10 сати хода. Факултатива: џипови. На Добром пољу одавање поште погинулим ратницима. Повратак у Като Лутраки. Слободно време – купање у Бањи Пожар.  Ноћење.

Осми дан –субота 15.09.

Устајање. Доручак. Напуштање соба. Одлазак за Солун. Посета Зејтинлику, одавање поште нашим изгинулим ратницима. Слободно време за разгледање Солуна, шопинг. Полазак за Београд у 19,00 ч. Долазак у Београд после поноћи.

ЦЕНА: 160 евра.

Плаћање у динарској противвредности по продајном курсу Војвођанске банке за ефективу на дан уплате у више рата: прва рата 60 евра, код пријављивања. Остатак дуга у четири рате од по 25 евра до 9. јула 2018. године.

У цену је укључено: превоз аутобусом,  4 пуна пансиона у конаку манастира, 2 ноћења у хотелу са доручком, услуге водича, путарине и организациони трошкови.

У цену није урачунато: путно осигурање, коришћење отворених базена 2 до 3 евра/дневно, вожња џипом (око 10 евра), индивидуални трошкови.

Обавезно понети: пасош, здравствену књижицу, одговарајућу одећу и обућу за боравак на планини у јесењим условима, купаћи костим.

Вођа пута задржава право на мање корекције плана у складу са конкретном ситуацијом.

 Вођа пута: Станоје Стојковић, 

Моб: 062/21-10-17;