Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ
Место одржавања: ГОЛИЈА

ГОЛИЈА, Јанков камен (1833 мнв)

15.02.-18.02.2018. године

1. ДАН. 15.02.2018.

Полазак из Београда у 8,00 ч, са паркинга главне ж/с, код «Плаве локомотиве». Вожња ибарском магистралом према Краљеву. Разгледање манастира Жича из 13. века, задужбине  Краља Стефана Првовенчаног, некадашњег седишта српске Архиепископије из 1218. у коме је крунисано седам средњовековних српских краљева. Након тога наставак вожње до манастира Стара Павлица из 12. века и манастира Нова Павлица. Разгледање обе светиње. Наставак пута ка Рашки где се скреће ка планинском месту Одвраћеница на Голији. Смештај у мотелу “Гос”. Кратка шетња по околини. Ноћење.

1. ДАН. 16.02.2018. У 9,00 часова полазак на пешачку туру и успон на Црни врх (1795 мнв). Укупна дужина стазе је 14 км, са успоном од око 100 метара. Ноћење.
  1. ДАН. 17.02.2018. У 8,00 часова полазак на пешачку туру и успон на највиши врх Голије Јанков камен (1833 мнв). Укупна дужина стазе је 22 км, са успоном од 340 метара. Ноћење.
  1. ДАН. 18.02.2018. После устајања, краћа пешачка тура и припрема за повратак.

Полазак за Београд у 15,00 ч. Очекивани долазак у Београд 21,30 ч.

ОПРЕМА: обућа и одећа планинарска, слојевита - прилагођена за ово доба године.

ВОДА И ХРАНА: из ранца или уз најаву у мотелу.

Оверена  планинарска и здравствена књижица. Кондициона и психичка спремност и добро расположење.

ПОСЕБНА НАПОМЕНА: сваки учесник иде на сопствену одговорност у складу са Правилником о безбедности Планинарског савеза Србије. Водич не сноси одговорност  за планинаре са здравственим тешкоћама који су се пријавили на туру.

ВОДИЧ: задржава право измене плана услед временских услова и др. непредвиђених околности ради заштите живота и здравља учесника акције.

ЦЕНА: 4.500 динара.

У цену је урачунато: превоз, три ноћења у мотелу «Гос», допринос раду друштва и организациони трошкови.

У цену није урачуната исхрана. Цена исхране у мотелу је: доручак 300, ручак 400 и вечера 300 динара.

Према редоследу уплата врши се распоред седења у аутобусу и смештаја у мотелу.

ПРИЈАВА ПОДРАЗУМЕВА УПЛАТУ АКОНТАЦИЈЕ 2.000 динара.

КРАЈЊИ РОК ЗА ИЗМИРЕЊЕ ОБАВЕЗА ЈЕ  05.02.2018. године ради благовремене најаве групе.

Водич: Станоје Стојковић,

моб: 062/211-017