Почетна

Претрага сајта

   Добродошли на званичну страницу
 Планинарско-скијашког клуба
"Копаоник" Београд

Прочитај више
 

Планинаримо заједно !

Најаве планинарских акција Драги пријатељи, чланови ПСК „Копаоник” Београд и сви љубитељи природе Планинарско-скијашки клуб „Копаоник” сваког викенда организује више разноврсних и веома атрактивних планинарских акција у земљи и иностранству, скијашких и активности из оријентиринга, али и упознавање са дивљом јестивом флором и фауном.

 

Прочитај више

Копаоник

О планини Копаоник
Копаоник је највећа планина Централне Србије, пружа се раз гранатим гребеном у дужини од 82km, правцем од подбрђа изнад Косовске Митровице, у правцу северозапада, преко низа вр хова виших од 1.600 m, до највишег дела масива, тзв. са познатим врховима: Гобеља (1.934 m), Караман- Вучак (1.936 m), Суво Рудиште (1.976 m) и Панчићев врх (2.016 m).

Прочитај више
 

Планинарски дом

О планинарском дому
Скијашко-планинарски дом "Копаоник" (скраћено СПД "Копаоник") налази се у средишту туристичког центра Копаоник на локацији Марина вода (1720 мнв), поред асфалтног пута. Капацитет дома је 55 лежаја..

Прочитај више
 

Састанци клуба 


Састанци с чланством одржавају се сваког понедељка у термину од 19:30 - 20:30 у сали МЗ Теразије на локацији Теразије 46. Учлањење у Друштву могуће је у наведеном термину.. 

Прочитај више
 

Оријентиринг

Оријентиринг је спорт где такмичар(ка) уз помоћ карте и компаса за најкраће време треба да пронађе на терену одређени број контролних тачака и то оним редоследом како је нацртано на карти. Такмичари на основу свог знања и искуства у читању карте доносе одлуку о томе којим правцем се треба кретати како би се најбрже стигло до задате контролне тачке.Оријентиринг је спорт за све, а такмичарске категорије су од 10 година па све до 65 и више. Поред такмичарског, оријентиринг представља и породичну разоноду јер се њиме могу бавити истовремено све генерације.

Прочитај више
 

Оглашене акције су намењене само за чланове ПСД Копаоник као и за чланове:

  • Планинарског Савеза Србије,
  • Планинарског Савеза Београда,
  • Оријентиринг Савеза Србије,
  • Оријентиринг Савеза Београда

 

ZATVORI

Предстојеће акције

Планинарење
16 јул 2022

ИЗЛЕТ ИЗНЕНАЂЕЊА

Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ
Место одржавања: НЕГДЕ
                                          &nbs
Планинарење
23 јул 2022

КОПАОНИК-СКРИВЕНА МЕСТА

Водич: Боро Пишчевић
Место одржавања: КОПАОНИК
Све лепоте Србије                           
Планинарење
13 август 2022

К О П А О Н И К

Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ
Место одржавања: КОПАОНИК
КОПАОНИК 13.08-20.
Планинарење
20 септембар 2022

ГРЧКА, ПОЛУОСТРВО, АГРИОЛЕФКЕС

Водич: STANOJE STOJKOVIĆ
Место одржавања: ПИЛИОН, ГРЧКА
ГРЧКА –ПОЛУОСТРВО ПИЛИОН –АГРИОЛЕФКЕС (1471 м)
Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ
Место одржавања: ПОВЛЕН

ПОВЛЕН

субота 11. јун 2022.

Повлен припада венцу Ваљевских планина које су продужетак старовлашке висије и пружају се западно од Ваљева ка Мачви. Главни врхови су Велики (1271 м), Средњи (1301 м) и Мали Повлен (1347 м).

Програм:

7:00 Полазак аутобуса са паркинга код општине Нови Београд.

9:30 Долазак на Дебело брдо.

9:40 Полазак на пешачку туру:  Дебело Брдо (960 м/нв) - планинарски дом ПК Повлен (1.146 м/нв) – Велики Повлен (1271 м/нв) – Средњи Повлен (1301 м/нв) – Мали Повлен (1347 м/нв).

Стаза је кружна са почетком и завршетком на Дебелом Брду, на путу Ваљево – Бајина Башта. Од Дебелог брда се ка југоистоку иде око 2 км путем до планинарског дома. Код планинарског дома краћа пауза а затим се иде узбрдо,  јужном падином Великог Повлена. Стаза је стрма, уска, води кроз шуму и за двадесетак минута се стиже до врха Великог Повлена. Са врха се пружа живописан поглед на Ваљевске планине, као и на Тару, Златибор и планине преко Дрине у РС. Одатле стеновитим гребеном стаза води кроз четинарску шуму, поред репетитора, на пространу ливаду. Преко ливаде стаза пење на Средњи Повлен (1301 м/нв). Од овог врха силази се на стене еруптивног порекла Плоче, где има такође видиковац. Стаза даље води поред извора реке Цетиње, затим преко ливаде и поред викенд насеља излази на Кнежево поље. Поред цркве Св. Стефана Архиђакона преко ливаде стаза се пење северном страном на Мали Повлен (1347 м/нв). Са врха, када је добра видљивост, виде се Маглић и Дурмитор. Са врха се силази истим путем, па са Кнежева поља иде вододерином поред колиба на колски пут. Одатле стаза продужава до планинарског дома и даље до Дебелог Брда.

Дужина пешачке туре је 13 км, висинска разлика у успону 610 м у силаску 610 м

Тежина стазе: лака.

16:00 Полазак за Београд.

На улазу у Ваљево, код Платана, пауза.

Долазак у Београд до 20,00 ч.

Опрема: планинарске ципеле, одећа за пролећне услове и заштита у случају падавина.

Храна и вода из ранца.

 КОТИЗАЦИЈА:1.900 дин

Котизација обухвата само трошкове превоза.

Обавезно понети чланску карту са плаћеном чланарином за текућу годину.

За путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранције путовања.    

Водич: СТАНОЈЕ СТОЈКОВИЋ,

062/211-017

psbeograd@gmail.com